WinServer

Windows Server 2019

 

Pregled izdelka

Windows Server 2016 je operacijski sistem, pripravljen na oblak, ki podpira delovne procese strank in obenem uvaja nove tehnologije, s katerimi lahko stranke enostavno preidejo na računalništvo v oblaku, ko so na to pripravljene. Windows Server 2016 prinaša zmogljive nove varnostne plasti skupaj z inovacijami po vzoru oblaka Azure za programe in infrastrukturo, ki so hrbtenica poslovanja.

 

Pregled izdaj

Stranke imajo glede na velikost organizacije ter zahteve za virtualizacijo in podatkovno središče na voljo tri glavne izdaje sistema Windows Server:

  • Izdaja Datacenter je idealna za visoko virtualizirana okolja s podatkovnim središčem, opredeljenim s programsko opremo.
  • Izdaja Standard je idealna za stranke, ki imajo okolja nizke gostote ali nevirtualizirana okolja.
  • Izdaja Essentials je namenjena za prvi strežnik, povezan z oblakom, primerna pa je za mala podjetja z do 25 uporabnikov in 50 naprav. Izdaja Essentials je odlična izbira za stranke, ki trenutno uporabljajo izdajo Foundation, ki s sistemom Windows Server 2016 ni na voljo.

 

Funkcije sistema Windows Server 2016

Windows Server 2016 strankam prinaša raznovrstne nove funkcije. Nove funkcije izdaje Standard vključujejo Nano Server in neomejeno število vsebnikov sistema Windows Server; strankam pripada tudi pravica do dveh okolij operacijskega sistema (OSE) ali vsebnikov hipervizorja Hyper-V. Ekskluzivne nove funkcije izdaje Datacenter vključujejo zaščito navideznih računalnikov, omrežne procese, opredeljene s programsko opremo, ter funkciji Storage Spaces Direct in Storage Replica; strankam pripadejo tudi pravice do neomejenih okolij operacijskega sistema ali vsebnikov hipervizorja Hyper-V in neomejeno število vsebnikov sistema Windows Server.